فیسالیس را میوه ای استوایی می دانند که برای اولین بار در نواحی آمازون یافت شده است. امروزه پرورش این میوه در بعضی از مناطق آسیایی هم صورت می گیرد. فیسالیس کردستان یکی از مرغوب ترین تولیدات کشورمان است. توضیحات تکمیلی در مورد این محصول را در این مقاله می توانید مطالعه کنید.
بررسی بهترین نوع فیسالیس
فیسالیس میوه ای بوته ای است که در صورت مطلوب بودن شرایط جغرافیایی تا یک متر هم رشد می کند.
بهترین نوع فیسالیس وابسته به شرایط کشتی است که در آن رشد می کند. از جمله عواملی که می توان هنگام کاشت این محصول به آن توجه کرد، موارد زیر می باشد:
- زمان کاشت
- نوع خاک
- میزان آب
- کود
اول آنکه فیسالیس میوه ای نیمه گرم و معتدلی است. مناسب ترین زمان کاشت آن را از نیمه های بهمن تا نیمه های خرداد که نه هوا گرم است و نه سرد، می دانند.
خاکی که برای کشت فیسالیس استفاده می شود باید سبک باشد. خاک های شنی از جمله خاک های مناسب برای رشد این میوه می باشند.
فیسالیس در دسته میوه هایی قرار می گیرد که نیاز به آبیاری زیادی دارد و باید به صورت مداوم آبیاری گردد.
نکته جالب و مهمی که باید درباره این میوه توجه کنید، کود است. می دانیم که کود خاک را غنی می کند و بستری مناسب برای رشد محصول فراهم می شود، اما فیسالیس دربرابر کود زیاد و حتی متوسط واکنش نشان می دهد. به این شکل باعث می شود رشد برگ ها بالا رود و میزان باردهی خیلی کم شود. به همین دلیل خاک هایی که فاقد کود یا کود کم هستند بستر مناسبی می باشند.
در صورت رعایت اصول کشت، بعد از گل دهی نزدیک به دو تا سه ماه زمان نیاز است تا میوه آن کاملا به بلوغ برسد.
اطراف میوه اصلی غلافی وجود دارد که در صورت رسیدن میوه غلاف خشک می شود و از میوه جدا می شود و می افتد.
بعد از افتادن پوسته نیاز است میوه به فرایند رشد خود ادامه دهد تا رنگ آن کاملا طلایی شود.
نشانه رسیدن میوه فیسالیس افتادن آن از شاخه است، بدین شکل که زحمت چیدن به شما داده نمی شود و هر زمان میوه به طور طبیعی از شاخه جدا شد به معنی آن است که به طور کامل فرایند رسیدن را طی کرده است.
اگر میوه کاملا رسیده باشد مدت نگهداری بالایی دارد.
توجه داشته باشید که غلاف یا پوسته ای که دور میوه است را مصرف نکنید چون محل تجمع مواد مضری است که می توانست وارد میوه شود اما این پوست مانع شد و حتما آن را به طور رسیده بخورید.
صادرات میوه فیسالیس کردستان
به طور میانگین در کردستان به ازای هر هکتار زیر کشت نزدیک به دوازده تن فیسالیس برداشت می گردد. این میزان تولید هم تامین کننده ی بازار داخلی است و هم روانه بازار های خارجی می گردد.
صادرات میوه فیسالیس به کشورهایی که در زیر نام برده شده صورت می گیرد و سالانه شاهد ارز آوری بالایی هستیم:
- روسیه
- اوکراین
- کشورهای اطراف خلیج فارس
- کشور های غربی اروپا
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.